a

ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu se povećava broj zaraženih – još 18 pozitivnih, u Dimitrovgradu dvoje novoinficiranih

U poslednjih desetak dana registruju se sporadični slučajevi zaraženih učenika u školama, koje ta odeljenja prevode na onlajn nastavu, kao i oboleli po povratku sa zimovanja. stoji u najnovijem saopštenju Zavoda za javno zdravlje Pirot.

U Zavodu kažu da je jedno lice iz Pirota preminulo, a registrovano je još 18 novih slučajeva koronavirusa. Najviše zaraženih je u Pirotu – 12, u Beloj Palanci su 3 pozitivna, u Dimitrovgradu 2, dok je u Babušnici registrovan 1 slučaj.

Na PCR testiranje u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu danas je poslato 28 briseva.

Od početka epidemije do danas na PCR i antigenskom testu broj potvrđenih slučajeva u okrugu je 3.546, po gradovima: Pirot 2.118, Bela Palanka 649, Babušnica 409 i Dimitrovgrad 370. Do sada je od posledica kovid infekcije sa područja okruga ukupno preminulo 160 ljudi.

U Opštoj bolnici Pirot leče se 24 pacijenta – 14 iz Pirota, 6 iz Dimitrovgada, 3 iz Bele Palanke i 1 iz Babušnice.

Na teritoriji Pirotskog okruga od početka imunizacije do 24. februara vakcinisana su 11.094 lica, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 25. februar možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar