a

ZZJZ Vranje: U Pčinjskom okrugu 149 novozaraženih, u Bosilegradu nema inficiranih

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Vranje, u Pčinjskom okrugu je od 396 testiranih uzoraka registrovano 149 slučajeva koronavirusa. Najveći broj pozitivnih je iz Vranja – 110, u Preševu je 12 pozitivnih, u Bujanovcu 9, u Vladičinom Hanu i Surdulici po 8 i u Trgovištu 2 pozitivna. U Bosilegradu nije bilo novoinficiranih.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovan je 141 pacijent

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 275 pregleda, od čega je 121 broj prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 159 pacijenata i sačinjena 103 RTG pluća. Urađena su 3 PCR testa i 141 antigenski test, od kojih je 96 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 15 pacijenata.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovan je 141 pacijent. Od tog broja 128 je pozitivno na koronavirus, 127 pacijenata je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 65. Na bolničko lečenje primljeno je 16 pacijenata, dok je otpušteno 13. Od ovog broja, 2 pacijenta su upućena na dalje lečenje u Kruševac i 1 u Surdulicu. Trebutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 19 slobodnih postelja.

A. Todorov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs / RTV Vranje)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar