ZZJZ Vranje: U Pčinjskom okrugu 153 novozaražena, pozitivnih ima i među decom, u Bosilegradu bez inficiranih

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Vranje, u Pčinjskom okrugu registrovana su još 153 slučaja koronavirusa. Najveći broj pozitivnih je i dalje iz Vranja – 111, u Preševu je 13 pozitivnih, u Vladičinom Hanu 12, u Bujanovcu i Surdulici po 8 i u Trgovištu 1 slučaj. U Bosilegradu nije bilo novozaraženih.

Testirano je 419 uzoraka, najviše zaraženih je starosti od 30 do 59 godina, a pozitivnih ima i među decom.

U Vranju obololelo više od stotinu školske dece

Vranje je i dalje žarište koronavirusa, a kapaciteti u kovid bolnicama su skoro svi popunjeni, jer dnevno imaju po 20 prijema, javlja RTS.

Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra kaže da su hospitalizovani pacijenti sa teškom i srednje teškom kliničkom slikom.

Ističe da se u Vranju beleži porast pozitivne dece i da je u poslednjih deset koronavirus potvrđen kod njih 112.

“To su školska deca, uzrasta od 10 do 18 godina. Svi su sa lakšom kliničkom slikom, samo jedno dete je sa bronhopnumonijom”, rekla je doktorka Antić.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano 138 pacijenata

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 296 pregleda, od čega je 134 broj prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 183 pacijenta i sačinjena su 133 RTG pluća. Urađeno je 146 antigenskih testova, od kojih su 102 pozitivna na koronavirus. Takođe, urađeno je 8 PCR testova i dijagnostikovana bronhopneumonija kod 16 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 138 pacijenata. Od tog broja 125 je pozitivno na koronavirus i isto toliko pacijenata je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 60. Na bolničko lečenje primljeno je 10 pacijenata, dok je otpušteno 12. Od ovog broja, 2 pacijenta su upućena na dalje lečenje u Kruševac i 1 u Surdulicu. Trenutno u kovid bolnicama ZC Vranje su 22 slobodne postelje, saopšteno je na sajtu Grada Vranja.

A. Todorov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs / RTV Vranje / RTS)

Foto: Darko Anačkov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar