U ponedeljak toplije, od utorka novo naoblačenje sa kišom

Stiže jednodnevno razvedravanje i topliji vazduh sa jugozapada, te će u ponedeljak u Srbiji biti pretežno sunčano i toplije. Vetar slab i umeren, južnih smerova Najviša temperatura od 12 do 16 stepeni.

Prema prognozi RHMZ-a, u utorak ujutru hladno sa slabim prizemnim mrazem. Pre podne na severu i zapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima naoblačenje sa kišom i zahlađenje. Vetar slab i umeren, u Vojvodini i na istoku povremeno i jak, severozapadni vetar. Najniža temperatura od 0 do 4, a najviša od 6 na severozapadu do 16 stepeni na jugoistoku. U brdsko-planinskim predelima krajem dana i tokom noći sneg uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

U sredu ujutru hladno sa slabim prizemnim mrazem, a ponegde se očekuje i slab mraz na 2 m visine. Pretežno oblačno, hladno i vetrovito, u nižim predelima sa mešovitim padavinama, kišom i snegom, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Vetar umeren i jak, severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od -1 do 3, a najviša dnevna od 4 do 8 stepeni.

U četvrtak ujutru hladno sa slabim prizemnim mrazem, a u većini krajeva se očekuje i slab mraz na 2 m visine. Promenljivo oblačno i dalje hladno, ponegde sa kratkotrajnom kišom, u brdsko- planinskim predelima sa slabim snegom. Vetar umeren, povremeno i jak severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od -2 do 2, a najviša od 8 do 11 stepeni, kažu sinoptičari RHMZ-a.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar