a

ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu 23 zaražena, u Dimitrovgradu 6 inficiranih koronavirusom

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot, u Pirotskom okrugu danas do 14:00 časova registrovana su 23 slučaja koronavirusa. U Pirotu je 13 novoinficiranih, u Dimitrovgradu 6 i po 2 u Babušnici i Beloj Palanci.

Na području okruga od početka pandemije koronavirus je potvrđen kod 5.689 osoba, a od posledica kovida ukupno su preminule 233 osobe.

Na PCR testiranje u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu danas je poslat 21 uzorak.

Na bolničkom lečenju u Opštoj bolnici Pirot je 21 pacijent – 13 iz Pirota, 3 iz Babušnice, po 2 iz Dimitrovgrada i Bele Palanke i 1 Knjaževca.

Od početka imunizacije do 10. maja u okrugu je vakcinisano 24.960 lica, 19.406 je revakcinisano, a dato je 44.366 doza vakcina.

U Zavodu napominju da je epidemiološka situacija nepovoljna sa tendencijom stabilizacije, a intenzitet prenošenja virusa u populaciji je srednje visok.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 11. maj možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar