a

ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu još 14 pozitivnih, u Dimitrovgradu jedan novi slučaj

Epidemiološka situacija na području Pirotskog okruga i dalje je nesigurna, a registrovano je još 14 slučajeva koronavirusa, saopštava Zavod za javno zdravlje Pirot. U poslednjem izveštaju se precizira da je u Pirotu 9 pozitivnih, u Babušici i Beloj Palanci po 2 i u Dimitrovgradu 1 slučaj.

U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje danas je poslato 29 briseva.

Od početka epidemije do danas na PCR i antigenskom testu broj potvrđenih slučajeva u okrugu je 3.574, po gradovima: Pirot 2.139, Bela Palanka 652, Babušnica 411 i Dimitrovgrad 372. Do sada je od posledica kovid infekcije sa područja okruga ukupno preminulo 161 lice.

U Opštoj bolnici Pirot leči se 17 pacijenata – 9 iz Pirota, 4 iz Dimitrovgrada i po 2 iz Bele Palanke i Babušnice.

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je nesigurna, ali stabilna, a u Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici procenjuje se kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja.

Na teritoriji Pirotskog okruga od početka imunizacije do 26. februara vakcinisana su 11.747 lica.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 27. februar možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar