a

U Pirotskom okrugu jedno lice iz Pirota zaraženo koronavirusom

U Pirotskom okrugu potvrđen je jedan slučaj koronavirusa, zaražena osoba je iz Pirota, dok su dva lica preminula, stoji u poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot.

U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje poslata su 32 uzorka,

U Opštoj bolnici Pirot hospitalizovano je 7 pacijenata iz Pirota.

Od početka vakcinacije do 10. juna u okrugu su vakcinisana 32.662 lica, od kojih je 27.805 primilo dve doze vakcine, a dato je 60.430 doza. U odnosu na broj stanovnika starijih od 18 godina, obuhvat vakcinacijom u okrugu sa jednom dozom je 46,1% stanovništva, a sa dve doze 39,3%.

Epidemiološku situacija u Dimitrovgradu, Beloj Palanci, Babušnici i Pirotu epidemiolozi procenjujuju kao nesigurnu sa tendencijom prelaska u povoljnu.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 11. jun možete u celosti pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar