Bugarska važan ekonomski i trgovinski partner Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ambasadorom Bugarske u Srbiji Petkom Dojkovim da je Bugarska važan ekonomski i trgovinski partner Srbije i ukazala na značaj razvijanja projektne saradnje u budućem periodu.

Brnabić je istakla da ključni projekat predstavlja završetak auto-puta od Sofije do granice dveju zemalja, dodavši da je Srbija zainteresovana i za zajednički projekat gasne interkonekcije između Niša i Dimitrovgrada, kao dela „Balkanskog toka“.

Ambasador Bugarske je naglasio da je Srbija partner sa kojim se razvijaju veoma dobri susedski odnosi, ocenivši da Srbija ujedno predstavlja i najvažniji faktor stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

On je, osim ekonomske saradnje, ukazao na mogućnosti zajedničkog delovanja i u oblastima obrazovanja i životne sredine.

Dojkov je čestitao Srbiji na merama i rezultatima koje sprovodi u borbi protiv epidemije koronavirusa, ali i uspešnom očuvanju stabilnosti svoje ekonomije u kriznim epidemiološkim uslovima.

Predsednica Vlade je bugarskom ambasadoru, koji je na dužnost stupio u aprilu ove godine, poželela dobrodošlicu i puno uspeha u zajedničkom razvijanju srpsko-bugarskih odnosa, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Izvor: srbija.gov.rs

Foto: Ambasada Republike Bugarske u Beogradu

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar