Na prelazu “Ribarci” sprečeno krijumčarenje zlatnog nakita

Carinici su na graničnom prelazu “Ribarci”, prema Republici Bugarskoj, sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 300 grama zlatnog nakita, saopštava Uprava carina.

This image has an empty alt attribute; its file name is 409-1024x683.jpg

U saopštenju se kaže da je neprijavljeni zlatni nakit otkriven 22. juna u mercedesu švedskih registarskih oznaka kojim je upravljao švedski državljanin bugarske nacionalnosti.

Putnik je sa suprugom i detetom krenuo iz Švedske na odmor u domovinu, ali nakit težak gotovo 300 grama nije prijavio na ulazu u Srbiju. Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, rekao je da nema ništa, ali je detaljna kontrola pokazala da to nije tačno.

This image has an empty alt attribute; its file name is 410-1024x683.jpg

Naime, otvorivši pregradu u sredini zadnjeg sedišta, carinici su ugledali kutiju koja je tamo bila smeštena i u kojoj se nalazio deo nakita. Drugi deo nakita bio je spakovan u specijalnu kutiju za nakit ispod stvari na zadnjem sedištu. U kutijama su se našli razni zlatni predmeti: lančići, narukvice, prstenje, broševi, pa čak i jedna zlatna krunica.

This image has an empty alt attribute; its file name is 411-1024x683.jpg

Upitani zbog čega nisu prijavili nakit na ulasku u Srbiju, putnici su odgovorili da nisu znali da to treba da urade jer je reč o njihovom porodičnom nakitu, stoji u saopštenju.

Iz Uprave carina podsećaju putnike da dragocenosti, poput zlatnog nakita, obavezno moraju da se prijave na ulasku u zemlju kako bi nesmetano kasnije mogle da se iznesu.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar