Gradina: Zlatni nakit u pampers pelenama i kesi sa hranom

Carinici su na graničnom prelazu “Gradina” u saradnji sa policijom pronašli preko 300 grama neprijavljenog zlatnog nakita, sakrivenog u pampers pelenama i kesi sa hranom, saopštava Uprava carina.

U saoopštenju stoji da je prekršaj otkriven 9. maja kada je za detaljnu kontrolu na izlazu iz zemlje izdvojen „audi“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je ka svojoj zemlji putovalo petoro bugarskih državljana. Oni su na uobičajeno pitanje carinika o robi za prijavljivanje rekli da sa sobom nose samo lični prtljag. Međutim, prilikom pregleda automobila, najpre je ispod prednjeg sedišta u torbi sa pampers pelenama pronađen neprijavljeni zlatni nakit.

This image has an empty alt attribute; its file name is 115-1024x683.jpg

Kao vlasnica četiri narukvice i jedne orglice najfinije izrade prijavila se 36-godišnja putnica, suvozač u automobilu registrovanom na njeno ime. Nakon toga je ispod zadnjeg sedišta, u kesi sa hranom pronađena još jedna masivna zlatna orglica za koju se kao vlasnica prijavila druga, 21-godišnja putnica u automobilu.

Kako je vrednost zlatnog nakita procenjena na više od 700.000 dinara, što prelazi trećinu vrednosti vozila, do okončanja prekršajnog postupka će biti zadržan i automobil, kažu u Upravi carina.

Izvor i foto: carina.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar