VIDEO: Ekonomska saradnja između Srbije i Bugarske se intenzivira

U Dimitrovgradu su se danas susreli ministri privrede Srbije i Bugarske Anđelka Atanasković i Kiril Petkov, koji su održali sastanak u cilju intenziviranja i daljeg unapređenja privredne saradnje dve zemlje, sa akcentom na investicije u pograničnom rejonu, gde žive i pripadnici bugarske nacionalne manjine.

This image has an empty alt attribute; its file name is 9-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 10-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 11-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 12-1-1024x683.jpg

Ministar Anđelka Atanasković je u izjavi za medije rekla da su posle sastanka predsednika država Aleksandra Vučića i Rumena Radeva ona i njen bugarski kolega Kiril Petkov imali zadatak da se sastanu i da razgovaraju o konkretnim zadacima i o mogućnosti unapređenja dalje saradnje.

“Danas smo imali veoma obiman i konkretan sastanak sa konkretnim zadacima i konkretnim dogovorima. Dobili smo informacije iz Slobodne zone da su već tri firme iz Bugarske krenule sa otvaranjem svojih pogona što predstavlja jedan konkretan znak da smo se pokrenuli sa mrtve tačke i da ljudi iz pogranične zone vide bolju budućnost i mogućnost da ovde rade i žive. Mi činimo sve napore da otvorimo što više firmi, a samim tim i što više radnih mesta. Mi ćemo za jedno petnaest dana imati onlajn sednicu gde ćemo razgovarati sa firmama iz Srbije i Bugarske i pokušaćemo da ih spojimo, dok ćemo u septembru imati još jedan sastanak gde bismo videli konkretne rezultate, ne samo za Dimitrovgrad, već za celu pograničnu zonu sa Bugarskom” – kazala je, između ostalog, Atanasković.

This image has an empty alt attribute; its file name is 13-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 14-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 15-1-1024x683.jpg

Bugarski ministar Kiril Petkov je zahvalio svojoj koleginici iz Srbije na praktičnom prilazu i dodao da će se na taj način stići na maksimalno brz način do rezultata i imati realne investicije u Srbiji, posebno u ovom regionu.

“Moramo da razmislimo o opštim trgovinskim i investicionim mogućnostima dve zemlje, ali i realno da možemo da se pohvalimo sa nazivima firmi i projekata koji će se realizovati do kraja godine. Vidi se kada je jedan kolega iz državnog sektora bio više godina u biznisu i ono što nas oboje motiviše to su upravo konkretni rezultati” – rekao je Petkov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 16-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 17-1-1024x683.jpg

U plenarnim razgovorima delegacija dve susedne zemlje učestvovali su i ambasador Republike Bugarske u Beogradu Petko Dojkov i generalni konzul u Nišu Dimitar Canev, ambasador Republike Srbije u Sofiji Željko Jović i predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov.

Pogledajte šta je zabeležila ekipa FAR TV-a.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jul 2021.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar