Zbog poplava vanredna situacija u opštini Bela Palanka

Zbog poplava i obilnih padavina Opština Bela Palanka je proglasila vanrednu situaciju. Nevreme praćeno obilnom kišom nanelo je veliku štetu na lokalnim i seoskim putevima, a pojedina sela su zbog oštećenja puteva odsečena od sveta.

Prema rečima predsednika opštine Bela Palanka Gorana Miljkovića, došlo je do izlivanja bujičnih vodotokova koji su naneli štetu u desetak mesnih zajednica, među kojma su Klisura, Sinjac, Ljubatovica, Klenje, Telovac, Moklište, Donji i Gornji Rinj.

Miljković kaže da su ekipe Opštinske uprave i Javno-komunalnog preduzeća “Komnis” na terenu, da će se opština obratiti za pomoć nadležnim institucijama Vlade Republike Srbije i državnoj komisiji i da se prati aktuelna meteorološka i hidrološka situacija.

This image has an empty alt attribute; its file name is 255-1024x683.jpg

Došlo je i do zamućenja izvorišta “Vrelo, te voda iz gradskog vodovoda u Beloj Palanci nije ispravna za piće, dodaje predsednik opštine i napominje da se radi na obezbeđivanju cisterni sa pijaćom vodom za stanovnike Bele Palanke i za meštane sela Tamnjanica, gde takođe postoji problem sa vodosnabdevanjem.

Bujična voda poplavila je deo pruge Niš-Dimitrovgrad u blizini grada, došlo je do izlivanja vode na autoputu na Koridoru 10 u zoni petlje Bela Palanka i pojave odrona na delu državnog putu Bela Palanka-Pirot zbog obilnih padavina.

Izvor i foto: Vesti – Ustanova kulture Remezijana

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar