VIDEO: Dimitrov – Jedini način da se pobedi koronavirus je vakcinacija

Po terminologiji Zavoda za javno zdravlje Pirot epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je povoljna sa tendencijom prelaska u nesigurnu. Predsednik opštine Dimitrovgrad je u telefonskom razgovoru za FAR rekao da nije to povoljna situacija, imajući u vidu da Dimitrovgrad u poslednje vreme.prednjači po broju pozitivnih u Pirotskom okrugu, ali da je to zato što se vrše više testiranja u odnosu na druge gradove.

Prema rečima predsednika opštine u Domu zdravlja se beleži 10 do 15 prvih pregleda i za sada se, kako kaže, neće uvoditi rigoroznije mere. Da bi se dostigao kolektivni imunitet Dimitrov ističe da je potrebno da 70 odsto populacije bude vakcinisano i apeluje na građane Dimitrovgrada da se vakcinišu što pre, jer je to, kako naglašava, jedini način da se pobedi koronavirus.

Dimitrov je istakao da je jedno lice preminulo i dodao da će sledećeg utorka biti održana sednica Stručno-operativnog tima pri Štabu za vanredne situacije na kojoj će biti analizirana trenutna situacija, a isto tako izaći će se sa konkretnim brojkama koliko ukupno ima pozitivnih i aktivnih slučajeva u ovom letnjem talasu.

Što se tiče turnira u malom fudbalu, Dimitrov kaže, da će moći da prisustvuju samo gledaoci koji imaju potvrdu o vakcinaciji ili o preležanoj bolesti.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jul 2021.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar