Ministarstvo za rad: Nastavak programa „Moja prva plata“

Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“, prema kojoj će taj program biti nastavljen, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako se navodi, uredbom se nastavlja uspešna realizacija Programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plataˮ i u 2021. godini, kao vid dodatne podrške procesu integracije nezaposlenih mladih na tržište rada. U program će biti uključeno 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem do navršenih 30 godina života, bez radnog iskustva, a koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Uredbom je utvrđen uvećan iznos sredstava za korisnike novog ciklusa programa, tako da će se korisnicima sa srednjim obrazovanjem obezbediti mesečna novčana naknada u iznosu od 22.000 dinara, a korisnicima sa visokim obrazovanjem u iznosu od 26.000 dinara.

Uredba je usvojena na predlog Ministarstva za rad, a programom „Moja prva plata“ je u 2020. godini bilo obuhvaćeno 8.224 lica, stoji u saopštenju.

Izvor: srbija.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar