Četvrti tretman protiv komaraca 4. septembra u Dimitrovgradu

Preduzeće „Evrozaštita“ iz Niša obaveštava građane opštine Dimitrovgrad da će se u subotu, 4. septembra obaviti četvrti tretman suzbijanja odraslih formi i larvi komaraca.

Suzbijanje odraslih formi komaraca počinje u 6:00 časova ujutru i vrši se ULV uređajima sa zemlje na sledećim lokacijama: priobalje reke Nišave na deonici od ulaska u grad do izlaska iz Željušе; priobalje reke Nišave kroz atar sela Gradinje; priobalje Lukavačke reke na deonici od ulaska u selo Lukavica do ušća u Nišavu; vada oko Sportskog centra Park i gradske pijace do ulivanja u Nišavu, gradske zelene površine i jezera Savat 1 i Savat 2.

Kako bi se tretman uspešno realizovao i izbegle neželjene posledice. preduzeće „Evrozaštita“ poziva građane da u vreme tretiranja ne borave na pomenutim lokacijama niti da izvode kućne ljubimce. Pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava.

Suzbijanje larvi komaraca počinje u 6:30 časova na sledećim lokacijama: priobalje reke Nišave na deonici od ulaska u grad do izlaska iz Željušе; priobalje reke Nišave kroz atar sela Gradinje; priobalje Lukavačke reke na deonici od ulaska u selo Lukavica do ušća u Nišavu; vada oko Sportskog centra i gradske pijace do ulivanje u reku Nišavu i jezera Savat i Savat 2.

Suzbijanje larvi komaraca vršiće se ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta, koji je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti kod građanstva.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje.

A. Todorov (izvor: „Evrozaštita“ D.O.O. Niš)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar