VIDEO: Impresije sa likovne kolonije “Poganovski manastir 2021”

Od 10. do 17. septembra se održava 29. Međunarodna likovna kolonija Poganovski manastir”.

U selu Poganovo i kanjonu reke Jerme borave i stvaraju umetnici Tamara Šćopić iz Bora, Selma Đulizarević Karanović, Zvonimir Jancić i Risto Antunović iz Beograda, Zoran Radosavljević iz Niša i Lana Đurov iz Dimitrovgrada. Koloniji se pridružio i profesor Branimir Karanović, koji je do sada već učestvovao u ovom značajnom kulturnom događaju.

This image has an empty alt attribute; its file name is 196-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 197-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 198-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 199-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 200-1024x683.jpg

Ovu tradicionalnu manifestaciju organizuje Centar za kulturu – Galerija “Metodi Meta Petrov” iz Dimitrovgrada, a reporterska ekipa FAR-a u sastavu Sergej Ivanov i Stefan Pavić zabeležila je atmosferu sa kolonije i impresije dvoje akademskih slikara različitih generacija.

Pogledajte reportažu.

Novinar: Sergej Ivanov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
septembar 2021.

Napisao/la

Сергей Иванов е роден през 1975 година в Димитровград (Цариброд). Завършва Факултет по ветеринарна медицина и професионални курсове по опазване на околната среда, биологично производство и исползване на партиципативни методи в развитие на селските райони. Учредител е на природонаучно дружество „Натура Балканика”, както и на сдружението за развитие на биологично производство „Биобалкан”. От 2002 година активно участва в провеждане на много проекти в сферата на развитие на селските райони и особено в областта на опазването на местните породи домашни животни. Като студент е сътрудник на „Независне новине“ от Баня Лука. Автор е на няколко научни статии за опазване на генетични ресурси и документални филми за местните породи домашни животни. Със супругата си и двете деца отглежда магарета и овце във ферма край Цариброд. От 2018 година работи като журналист-сътрудник на портал ФАР.

Bez komentara

Ostavi komentar