U ponedeljak sunčano, od utorka kiša

Vazdušni pritisak biće u padu i najaviće približavanje talasa vlažnog vazduha sa zapada. Oblaci koji donose kišu do Srbije stižu kasno noću. Dok oni ne stignu i dalje ćemo biti pod uticajem toplog vazduha koji struji sa jugozapada.

U ponedeljak pretežno sunčano, samo u Timočkoj Krajini umereno do potpuno oblačno, u košavskom području vetrovito sa umerenim i jakim, na jugu Banata i olujnim jugoistočnim vetrom. Najviša dnevna temperatura odd 15 do 19 stepeni.

U utorak oblačno, mestimično sa kišom, vetrovito i malo hladnije uz umeren i jak jugoistočni vetar. Posle podne prestanak padavina, zatim i delimično razvedravanje, a vetar će biti u skretanju na zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 4 do 12, a najviša od 14 do 18 stepeni.

Za sredu sinoptičari najavljuju umereno do potpuno oblačno, pre podne suvo, posle podne mestimično sa kišom. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, posle podne u košavskom području ponovo u pojačanju. Najniža temperatura od 4 do 9, a najviša dnevna 15 do 20 stepeni.

U četvrtak oblačno i vetrovito, ponegde sa kišom. Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, u košavskom području umeren i jak, a na jugu Banata sa olujnim udarima. Najniža temperatura od 5 do 13, a najviša 18 do 23 stepena.

Prognoza vremena od 5. do 9. novembra

Do subote umereno i potpuno oblačno, povremeno sa kišom i toplo sa dnevnom temperaturom znatno iznad proseka. Od nedelje pretežno sunčano, ali malo svežije.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar