Sunčano i toplo u Srbiji, u utorak promena vremena

U ponedeljak u Srbiji pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 4 do 11, a najviša dnevna od 20 do 24 stepena. U toku noći postepeno naoblačenje.

Prema prognozi RHMZ-a, u utorak ujutro i pre podne na severozapadu, zapadu i jugozapadu, a posle podne i u ostalim krajevima naoblačenje s kišom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom. Ponegde i pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom na jugu. Najniža temperatura od 5 do 12, a najviša od 13 na severozapadu do 20 stepeni na jugoistoku.

U sredu oblačno i hladno s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Kratkotrajni sneg moguć je ponegde i u nižim predelima. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni i zapadni. Najniža temperatura od 3 do 6, a najviša od 5 do 9 stepeni.

Za četvrtak se prognozira oblačno i hladno vreme s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Kratkotrajni sneg moguć je ponegde i u nižim predelima. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni i zapadni. Najniža temperatura od 1 do 4, a najviša od 6 do 9 stepeni.

U periodu od 16. 20. aprila biće promenljivo oblačno, uglavnom suvo i malo toplije, kažu sinoptičari.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar