Aleksa Tomić iz Ćuprije i Iva Maletić iz Zaječara pobednici “Gmitrovdanske trke 2021”, Stefani Ilijev najbolja domaća takmičarka

Aleksa Tomić iz Atletskog kluba “Morava” iz Ćuprije i Iva Maletić iz Altetskog kluba “Mladost” iz Zaječara pobednici su “Gmitrovdanske trke 2021” koja je danas održana u Dimitrovgradu.

Tomić je stazu dugačku 1.500 metara od crkve “Rođenja Presvete Bogorodice” do dvorišta manastira “Sveti Dimitrije” istrčao u vremenu 5,42 minuta, dok je Maletić istu deonicu pretrčala za 6,46 minuta. Drugo mesto u konkurenciji seniora pripalo je Jovanu Hadžiću, dok je treći bio Bojan Ilić. Kod seniorki druga je bila Iva Arsenijević, a treća Lena Maletić. Pehar za najbolju domaću takmičarku dobila je Stefani Ilijev, članica Altetskog kluba “Balkan” iz Dimitrovgrada.

Pobednik u seniorskoj konkurenciji Aleksa Tomić je u izjavi za FAR rekao da je trka bila jako teška i zahtevna, imajući u vidu, kako kaže, da se sve vreme ide uzbrdo. On je pohvalio atmosferu i dodao da mu je drago što je bio učesnik jedne ovakve trke i izrazio nadu da i sledeće godine učestvuje u njoj.

Pobednica u seniorskoj konkurenciji Iva Maletić je takođe za FAR istakla da je trka bila teška i da je celu dužinu po prvi put trčala. Navela je da je konkurencija bila odlična i da je ambijent bio sjajan.

Pored ove organizovane su i trke za učenike osnovnih škola, koje su bile dužine od 200 do 500 metara.

Organizatori ovogodišnje trke su Atletski klub “Balkan”, Sportsko turistički centar Caribrod i Sportski savez Caribrod. Pokrovitelj ove atletske manifestacije je Opština Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar