Počela prijava za dodatnih 20 evra pomoći države

U Srbiji je počela prijava građana za 20 evra dodatne novčane podrške države na portalu Uprave za trezor. Prijavljivanje se obavlja na adresi idp.trezor.gov.rs i za tu pomoć ne treba da se prijavljuju svi građani.

Građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države koji će im biti automatski isplaćena u decembru.

Ostali punoletni državljani sa prebivalištem na teritoriji Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor u periodu od 15. do 30. novembra, stoji u saopštenju Vlade Srbije.

Nakon unošenja ličnih podataka biće im zavedena prijava čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavljeni građani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa.

Ova mera je nastavak podrške građanima u cilju smanjenja posledica pandemije koronavirusa, a koja se dodeljuje u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije, navodi se u saopštenju.

Izvor: srbija.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar