U Pirotskom okrugu 33 novozaražena, u Dimitrovgradu 2

Na teritoriji Pirotskog okruga i dalje je veliki broj hospitalizovanih i smrtnih ishoda izazvanih kovid infekcijom, kažu epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Dva lica su preminula u Opštoj bolnici Pirot, a registrovana su još 33 slučaja koronavirusa, navodi se u izveštaju Zavoda za 18. novembar. Prema poslednjem preseku, u Pirotu su 24 zaražena, u Beloj Palanci 5, u Babušnici 3 i u Dimitrovgradu 2.

U Opštoj bolnici Pirot leče se 42 pacijenta: 24 iz Pirota, 8 iz Bele Palanke, po 4 iz Dimitrovgrada i Babušnice i po jedan iz Knjaževca i Vlasotinca.

U ovom epidemijskom talasu od 3. jula do danas registrovano je 5.215 pozitivnih lica.

U Zavodu napominju da je blagi pad broja obolelih rezultat prirodnog toka epidemije i da u narednom periodu ponovo može doći do porasta zaražavanja zbog povratka učenika u škole nakon jesenjeg raspusta, putovanja u toku raspusta, proslava krsnih slava, šopinga u tržnim centrima i dolaska srpskih građana iz inostranstva. Zbog toga apeluju na građane da se poveća obuhvat vakcinacijom.

Epidemiološka situacija u okrugu procenjuje se i dalje kao vanredna sa tendencijom prelaska u nepovoljnu, ističu u Zavodu.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 18. novembar možete pogledati OVDE.

A. Todorov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar