Danas na lokalu – najvažnije lokalne vesti iz 10 gradova u Srbiji

Milioni ljudi u Srbiji ostaju uskraćeni za osnovne informacije koje su im važne za svakodnevni život jer o lokalnim temama nema ko da ih informiše. U nameri da građanima ponudi pouzdane informacije iz sredina u kojima žive, pokrenut je “Danas na lokalu”, stoji na sajtu Danasa.

Na portalu danas.rs otvorene su posebne stranice za 10 gradova: Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Užice, Kragujevac, Niš, Vranje, Novi Pazar, Kikinda I Majdanpek gde svi zainteresovani mogu da pročitaju najvažnije vesti o funkcionisanju ovih lokalnih zajednica.

U Danasu kažu da će se spisak lokalnih sajtova u narednom periodu širiti, a od januara je u planu i nedeljni dodatak iz nekoliko gradova u štampanom izdanju Danasa.

“Širenjem dopisničke mreže Danasa i otvaranjem lokalnih stranica želimo da čitaocima ponudimo pouzdane informacije i realnu sliku o zbivanjima u njihovim gradovima i opštinama”, ističu u Danasu.

„Umesto objektivnog i nepristrasnog izveštavanja, informisanje na lokalu se svelo na strogo kontrolisane vesti i propagandističko novinarstvo. ’Danas na lokalu’ će biti okrenut jedino građanima i njihovim interesima u sredini u kojoj žive jer polazimo od pretpostavke da samo informisan građanin može da bude aktivan učesnik u procesu stvaranja boljih uslova za život u lokalnoj zajednici“, kaže urednik lokalnih izdanja Danasa Vukašin Obradović.

Potreba za profesionalnim, nezavisnim lokalnim medijima danas je veća nego ikad. U vreme kada je većina nacionalnih medija pod kontrolom vladajućeg režima, neophodno je imati medije koji predstavljaju glas naroda i izraz njegovih potreba. Da građani imaju svog partnera na lokalu, navodi se na sajtu Danasa.

Pozivaju čitaoce da ih prate ne samo na sajtu, već i Facebooku gde je otvorena stranica za svaki grad – Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Užice, Kragujevac, Niš, Vranje, Novi Pazar, Kikinda i Majdanpek. Takođe kažu čitaocima da ih mogu kontaktirati, predložiti temu, javiti za problem ili istaći nešto lepo što se dešava u njihovom gradu, objavljeno na sajtu Danasa.

Izvor i foto: Danas

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar