Kiša, susnežica i sneg

Iako je do kalendarske zime ostalo još nekoliko dana, vreme će biti u znaku najhladnijeg godišnjeg oba.

U petak u Srbiji oblačno sa kišom i susnežicom, a u planinskim predelima sneg. Najviša dnevna temperatura od 3 do 8 stepeni,

Sinoptičari RHMZ-a za subotu najavljuju sneg, u planinskim predelima povećanje snežnog pokrivača za 5 do 15 cm. Jedno će na severu zemlje i u Negotinskojkraji biti suvo. Vetar umeren, ponegde i jak severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju. Najniža temperatura od -1 do 3, a najviša od 1 do 5 stepeni, u Timočkoj Krajini do 8 stepeni.

U nedelju na zapadu i jugozapadu Srbije razvedravanje. U ostalim krajevima oblačno, a na severoistoku ponegde sa slabim mešovitim padavinama – kišom i snegom. Vetar slab i umeren, u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 2, a najviša od 2 na jugoistoku do 9 stepeni na zapadu Srbije.

Za ponedeljak se prognozira promenljivo oblačno vreme. Na istoku Srbije ponegde mešovite padavine, a na planinama sneg. U ostalim krajevima bez padavina. Vetar slab i umeren, u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 4, a najviša od 3 do 8 stepeni.

Od utorka do subote slab i umeren jutarnji mraz, a dnevna temperatura oko i malo iznad 0 stepeni. U utorak slab sneg na istoku Srbije i u planinskim predelima, u sredu bez padavina, a od četvrtka ponovo kiša i sneg i u ostalim krajevima Srbiji, kažu u RHMZ-u.

Iz Auto-moto saveza Srbije upozoravavaju vozače da budu maksimalno oprezni za volanom zbog pojave snega i leda na kolovozu, naročito u brdsko-planinskim predelima, da vožnju prilagode zimskim uslovima i da koriste zimsku opremu.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar