Hladna subota, sunce obasjava jug Srbije, tokom noći stižu pahulje

Sinoptičari za subotu najavljuju tmurno i hladno vreme, a sunce će obasjati samo jug zemlje, Kasno uveče i u toku noći u svim krajevima Srbije stiže jače naoblačenje koje će u nižim predelima ponegde usloviti kišu i susnežicu, a na planinama sneg. Vetar slab, promenljivog smera, posle podne i noću severni. najviša od 2 na severu do 11 stepeni na jugu.

U subotu oblačno i hladno, mestimično slaba kiša, na planinama slab sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača. U toku noći slab sneg ponegde i u nižim predelima. Vetar slab, severni. Najniža temperatura od -2 do 1, a najviša dnevna od 2 do 6 stepeni.

Prema zvaničnoj prognozi RHMZ-a, u ponedeljak u većem delu zemlje oblačno, na jugoistoku ujutro i pre podne slab sneg, na severu delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, severni. Najniža temperatura od -2 do 0, a najviša od 2 do 5 stepeni.

U utorak u jutarnjim satima slab mraz i mestimično magla, a u toku dana umereno oblačno i suvo. Vetar slab, severoistočni i jugoistočni. Najniža temperatura od -5 do -1, a najviša od 1 do 5 stepeni.

Meteorolozi za period od 2. do 6. decembra najavljuju pretežno oblačno i malo toplije vreme uz mestimičnu kišu.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar