U osnovnoj školi “Hristo Botev” otvorena izložba na temu “Okreni na zeleno”

U osnovnoj školi “Hristo Botev” u Dimitrovgradu otvorena je izložba na temu “Okreni na zeleno”. Izložbu su izradili učenici ove obrazovne institucije. Učenici izdvojenog odeljenja škole u Željuši su uradili prezentaciju kojom su želeli da skrenu pažnju široj javnosti o dugogodišnjim problemima sa stolarijom i fasadom koji su tipičan primer energetske neefikasnosti.

Psiholog škole Katarina Simeonov je u izjavi za FAR rekla da su u okviru kampanje Mnistarstva rudarstva i energetike Republike Srbije i u saradnji sa opštinom Dimitrovgrad, u dimitrovgradskoj osnovnoj školi u protekle dve nedelje sprovedeno niz aktivnosti na podizanju energetske svesti i svesti o značaju energetske efikasnosti.

Prema njenim rečima, učenici su najpre upoznati sa značajem korišćenja obnovljivih izvora energije, a potom su na časovima srpskog i likovnog radili literarne i likovne radove na ovu temu.

“Izuzetno smo zadovoljni odzivom učenika i kvalitetom izrađenih radova, a posebno nam je bilo važno da učenici škole u Željuši kroz prezentaciju prikažu očigledan primer energetske neefikasnosti i da im to bude apel da se u toj školi stvore bolji uslovi za rad i za topliju i zdraviju sredinu za boravak dece” – kazala je Simeonova.

Izložba je otvorena u petak, u prisustvu predstavnika opštine Biljane Rangelov koja je ujedno i opštinski ekološki inspektor. Učenici su kao nagradu za svoje aktivnosti dobili majice od strane Ministarstva rudarstva i energetike.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić / OŠ “Hristo Botev”

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar