Na “Gradini” zaplenjena ženska garderoba i torbe

Carinici su na graničnom prelazu “Gradina” u saradnji sa policijom otkrili u jednom autobusu skrivenu fabričku šupljinu napunjenu, uglavnom ženskom garderobom i torbama, saopšteno je iz Uprave carina.

U saopštenju se navodi da je prekršaj otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao autobus turskog prevoznika, koji je saobraćao na relaciji Istanbul – Novi Pazar. Nakon što su putnici sa svojim prtljagom radi kontrole napustili autobus, pregledana je njegova unutrašnjost. Tada je kod stepeništa u središnjem delu, iza ležaja predviđenog za odmor vozača, pronađena fabrička šupljina zašrafljena poklopcem i presvučena itisonom, kako bi se uklopila u enterijer autobusa.

Kada je skinut poklopac, iz pomenute pregrade je izvađeno oko 250 različitih odevnih predmeta: ženskih bundi, kaputa, kožnih i zimskih jakni, ali i oko 30 pari muških farmerki ”Dsquared”. Pored toga zaplenjeno je i oko tridesetak ženskih torbi sa oznakama robnih marki ”Guess”, ”Fendi”, ”Christian Dior”, ”Botega”, ”Louis Vuitton” i drugih.

Protiv 43-godišnjeg vozača, državljanina Republike Srbije pokrenut je prekršajni postupak pred sudom, do kada će neprijavljena tekstilna roba biti zadržana, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: carina.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar