a

Osnovna škola “Hristo Botev” priredila prijem za svoje najuspešnije đake

Na kraju svake školske godine, po tradiciji, osnovna škola “Hristo Botev” u Dimitrovgradu organizuje prijem za svoje đake koji su tokom godine ostvarili zapažene rezultate na različitim takmičenjima. Uprkos specifičnosti situacije, ova prigodna svečanost nije izostala ni ovoga puta.

This image has an empty alt attribute; its file name is 402-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 403-1024x683.jpg

Direktorka škole Katarina Simeonov je u izjavi za lokalne medije istakla da se kolektiv te obrazovne ustanove posebno raduje ovoj aktivnosti jer, kako kaže, to je prilika da se iskaže poštovanje prema učenicima koji su tokom cele godine bili vredni i radni, i koji su osim redovnih aktivnosti dali i nešto više od sebe, učestvujući na raznim takmičenjima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 404-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 405-1024x683.jpg

“Danas smo okupili učenike koji su osvojili jedno od prva tri mesta na školskim, opštinskim i okružnim nadmetanjima. Ovde je nekih 70-ak đaka i svi oni su izuzetna deca i najbolji u našoj školi. Ostaje žal što svoj takmičarski potencijal nisu uspeli da realizuju do kraja zbog novonastalih okolnosti, ali će za to imati priliku već od jeseni i mi im svakako želimo puno uspeha”, kazala je Simeonov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 406-1024x683.jpg

Nađa Dimitrov, učenica četvrtog razreda nije krila svoju radost postignutim uspesima u toku godine. Posebno je izdvojila druga mesta na takmičenjima iz klavira i solfeđa, kao i dobar rezultat sa okružnog takmičenja iz matematike u Pirotu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 407-1024x683.jpg

Ivan Videnov, đak generacije u petom razredu je kazao da su mu omiljeni predmeti bugarski jezik, engleski, matematika i informatika. Ivan je zadovoljan svojim uspehom u protekloj školskoj godini, kao i ostvarenim rezultatima na takmičenjima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 408-1024x683.jpg

Kristina Gocev, đak generacije u šestom razredu kazala je da je srećna što je ostvarila svoje zacrtane ciljeve, a da su joj omiljeni predmeti srpski i bugarski jezik. Kristina je inače i članica Karate kluba “Caribrod”, a na nedavno održanom prvenstvu Srbije u Čačku zauzela je visoko 5. mesto u svojoj kategoriji.

This image has an empty alt attribute; its file name is 409-1024x683.jpg

Đak generacije u sedmom razredu Lara M. Ivanov rekla je da je učestvovala na takmičenjima iz matematike, srpskog i bugarskog jezika, fizike, hemije i biologije i da je zadovoljna postignutim rezultatima. Ova skromna učenica je ujedno zahvalila svojim nastavnicima bez čije pomoći, kako je rekla, ne bi ostvarila uspeh.

This image has an empty alt attribute; its file name is 410-1024x683.jpg

Učenica osmog razreda Danica Vasilev je izrazila zadovoljstvo ostvarenim rezultatima, a posebno sa takmičenja iz geografije i srpskog jezika, koji su, kako je rekla, njeni omiljeni predmeti.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar