VIDEO: Povećanje subvencija pomoglo pčelarstvu, ali izrodilo barem 200.000 fiktivnih košnica

Od kakvog je značaja Deklaracija o zaštiti pčela u Srbiji koju je potpisala i Opština Dimitrovgrad, u kojoj meri zaštita geografskog porekla meda doprinosi proizvođačima i povećava njihovu konkurentnost na tržištu, da li država čini dovoljno u pogledu podrške pčelarima, zašto je povećanje subvencija pomoglo pčelarstvu, ali izrodilo barem 200.000 fiktivnih košnica, koje pogodnosti pčelarima nudi članstvo u SPOS-u, kako funkcioniše pogon za prikupljanje i plasman meda u Rači i da li se tamo doprema med iz Dimitrovgrada, Pirota, Bosilegrada i drugih sredina?

O ovim i drugim temama u emisiji FAR-a “I selo se pita” razgovaramo sa Rodoljubom Živadinovićem, predsednikom Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS).

Produkcija: Internet Portal FAR
2022.

Medijski sadžaj je nastao u okviru projekta “Mediji u funkciji jačanja kritičkog mišljenja i objektivnog informisanjai višenacionalnih ruralnih zajednica”.
Ovaj video sačinjen je u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, a administrira Američki savet za međunarodno obrazovanje.
Mišljenja izneta ovde predstavljaju mišljenja autora i ne predstavljaju nužno mišljenja Ambasade SAD u Srbiji niti Američkog saveta za međunarodno obrazovanje.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar