VIDEO: Rudarski projekti “Donja Nevlja” i “Pirot” – Šta ako i kako? (Drugi deo)

Ko i zašto sprovodi istraživanja rudnih naslaga na području Dimitrovgrada i Pirota i koje posledice po životnu sredinu i zdravlje ljudi može imati eventualno otvaranje rudnika bakra i zlata?

Kakav je značaj lokalnih reka, šta sledi, zašto je takav interes za rudama u Srbiji, da li je javnost uključena u proces odlučivanja i kada je trenutak za to, može li rudnik da pomogne lokalnoj ekonomiji i da li se može očekivati otpor u pogledu rudnika?

O ovoj temi u emisiji FAR-a govore ekološki aktivisti i građani: Aleksandar Đorđević iz ORSP-a, master ekolog Branislav Dimitrov iz Dimitrovgrada, Zvezdan Kalmar iz Koalicije za održivo rudarstvo, Ivan Dimitrov iz dimitrovgradskog sela Lukavica i Cvetko Ivanov, predsednik MZ Barje, Bilo i Verzar.

Produkcija: Internet Portal FAR
2021.

Medijski sadžaj je nastao u okviru projekta “Mediji u funkciji jačanja kritičkog mišljenja i objektivnog informisanjai višenacionalnih ruralnih zajednica”.
Ovaj video sačinjen je u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, a administrira Američki savet za međunarodno obrazovanje.
Mišljenja izneta ovde predstavljaju mišljenja autora i ne predstavljaju nužno mišljenja Ambasade SAD u Srbiji niti Američkog saveta za međunarodno obrazovanje.

 

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar