Mediteranski vazduh i toplije vreme

Usled toplog mediteranskog vazduha u petak će u Srbiji biti suvo i toplije vreme sa temperaturom iznad prosečnih vrednosti. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 6 do 14 stepeni uz slab i umeren vetar južnih pravaca.

Za subotu sinoptičari najavljuju pretežno oblačno vreme, mestimično sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom. Vetar slab i umeren, jugozapadni i zapadni, od sredine dana u skretanju na severozapadni i pojačanju. Najniža temperatura od -5 do 4, a najviša od 6 do 10 stepeni.

U nedelju promenljivo oblačno i toplije sa dužim sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, zapadnih pravaca. Najniža temperatura od -3 do 3, a najviša od 7 do 12 stepeni.

U ponedeljak pretežno oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, na severu Srbije i u planinskim predelima povremeno i jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -4 do 4, najviša od 6 do 10 stepeni.

U periodu od 8. do 12. februara biće promenljivo oblačno i suvo sa sunčanim intervalima. Temperatura iznad proseka za ovo doba godine, kažu meteorolozi RHMZ-a.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar