Promocija kalendara „Plaketa humanosti“ 9. februara u Dimitrovgradu

Patronažna služba Doma zdravlja, uz podršku fondacije „Zamisli život“ i lokalne samouprave, i ove godine organizovaće promociju kalendara „Plaketa humanosti“ u okviru akcije „Da nas bude više“. Ova humanitarna kampanja održaće se u sredu, 9. februara od 11:00 do 13:00 časova u Edukativno- obrazovnom centru uz poštovanje svih protivepidemijskih mera.

Suzana Milev, patronažna sestra Doma zdravlja u Dimitrovgradu je u telefonskom razgovoru za FAR rekla, da će pored kalendara biti podeljena i sedišta za bebe koja daruje Savet za bezbednost saobraćaja.

„Ovo je jedanaesta godina kako delimo kalendare i organizujemo ovu humanitarnu kampanju. Cilj naše akcije je da skrenemo pažnju na nagli pad nataliteta u našoj opštini. Situacija sa koronavirusom je doprinela da je u 2021. godini natalitet znatno opao i da je rođeno svega 36 beba. Ovom prilikom želim da izrazim zahvalnost svim roditeljima koji nas podržavaju i koji poklanjaju slike svojih mališana i na taj način daju svoj doprinos našoj akciji“ – rekla je Milev.

Ona navodi, da iako je opština Dimitrovgrad multinacionalna sredina, sve bebe koje su rođene u Dimitrovgradu su na kalendaru, bez obzira koje su nacionalnosti i dodala da je izuzetno bitno da se skrene pažnja da se stanje sa povećanjem nataliteta popravi.

Patronažna sestra naglašava da je akcija humanitarnog karaktera i da će sva prikupljena sredstva prilikom promocije kalendara biti namenjena „Programu za unapređenje kvaliteta života licima iz ugoženih i ranjivih grupa“ fondacije „Zamisli život“.

Valentina Stojčev

Foto: Patronaža Dimitrovgrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar