Atletski miting “Lavlji skok” 23. februara u Dimitrovgradu

Povodom 149 godina od pogibije bugarskog revolucionara Vasila Levskog, u sredu, 23. februara u sportskoj hali u Dimitrovgradu biće održan četvrti po redu tradicionalni atletski miting “Lavlji skok”.

Pre centralnog događaja koji je zakazan za 12:00 časova, u 11:00 sati biće održano takmičenje atletskih škola, na kojem će učestvovati devojčice i dečaci od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola. Oni će se nadmetati u disciplini skok u dalj.

Aleksandar Markov, predsednik Atletskog kluba “Balkan” je u izjavi za portal FAR istakao da će se pioniri i pionirke, juniori i juniorke nadmetati u disciplinama skok u dalj i skok uvis, dok će se seniori i siniorke takmičiti u troskoku. Markov je naveo da se očekuje učešće pedesetak takmičara iz Srbije i Bugarske.

Promoter ovogodišnjeg mitinga je proslavljeni srpski atletičar Dragutin Topić. Sportsku manifestaciju organizuje Atletski klub “Balkan” iz Dimitrovgrada, uz podršku Turističke organizacije Caribrod i Sportskog saveza Caribrod. Pokrovitelj događaja je opština Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar