PU Pirot: Pojačana kontrola vozača traktora

U cilju povećanja bezbednosti saobraćaja, pripadnici saobraćajne policije u Pirotu u narednom periodu pojačano će kontrolisati vozače traktora i ova vozila, sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i ispravnosti signalizacije.

U saopštenju se navodi da su se tokom prošle godine na putevima Policijske uprave u Pirotu dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su učestvovali vozači traktora, u jednoj je jedna osoba zadobila teške telesne povrede, dok je u dve pričinjena materijalna šteta.

Stoga iz PU Pirot apeluju na vozače traktora da im svetlosno-signalni uređaji na vozilima budu ispravni, da koriste žuto rotaciono svetlo noću i u uslovima smanjene vidljivosti, kao i da priključci za radove budu označeni na propisan način.

Takođe, podsećaju vozače ovih vozila da poštuju i druge odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, da poseduju vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije, da vozilom ne upravljaju pod dejstvom alkohola, da se sa obradivih površina i zemljanih puteva uključuju kada se uvere da je to bezbedno, kao i da na kolovoz ne nanose zemlju i blato, stoji u saopštenju PU Pirot.

Izvor: PU Pirot

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar