VIDEO: Onlajn mediji na bugarskom jeziku u Srbiji

U okviru projekta “Sloboda izražavanja, uloga u demokratskom društvu i održivost medija na bugarskom jeziku na jugoistoku Srbije”, Internet Portal FAR realizuje serijal emisija o štampanim, elektronskim i onlajn medijima na bugarskom jeziku. Javnosti će biti ukazano na probleme, izazove, medijsku slobodu, uticaj vlasti na uređivačku politiku, kao i na kvalitet medijskih sadržaja, održivost i finansiranje medija na bugarskom jeziku i njihovoj ulozi u demokratskom društvu na značaj objektivnog i profesionalnog manjinskog informisanja.

U trećoj emisiji predstavljamo onlajn medije.

Onlajn portal “GLAS PRESS” postoji od 2017. godine. Osnivač medija je udruženje građana “Grupa liberalnih, ambicioznih i solidarnih – GLAS” iz Bosilegrada.

“TV INFO BOSILEGRAD” je informativni multimedijalni internet portal na srpskom i bugarskom jeziku sa sedištem u Bosilegradu i datira od 2018. godine. Njegov osnivač je udruženje građana “Razvitie”.

Multimedijalni internet portal na bugarskom i srpskom jeziku FAR postoji od 2016. godine, a FAR TV od 2019. Osnivač medija je udruženje građana “Emblema” sa sedištem u Dimitrogradu.

U emisiji govore glavni i odgovorni urednici onlajn medija na bugarskom jeziku u Srbiji.

Projekat se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Media & Reform Centar Niš. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora.

Produkcija: Internet Portal FAR
2022.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar