VIDEO: Raspisan konkurs ASB-a za subvencionisanje zapošljavanja nezaposlenih i pokretanja sopstvenog biznisa za povratnike

Drugu godinu zaredom Opština Dimitrovgrad ima izuzetnu saradnju sa međunarodnom organizacijom ASB, koja ima kancelariju u Beogradu. Ceo program sprovodi IDC, a finansiran je od strane Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke. Ovo je u izjavi za lokalne medije izjavio Dragan Mančev, opštinski većnik za privredu, poljoprivredu i ekonomski razvoj.

Prema njegovim rečima, Opština Dimitrovgrad ima ugovor sa međunarodnom organizacijom ASB gde lokalna samouprava ima učešće od 1.800.000 dinara u sprovođenju subvencionisanja novozapošljavanja, kao i subvencionisanja pokretanja sopstvenog biznisa za povratnike.

“Juče je raspisan konkurs od strane ASB-a koji će sprovoditi IDC i koji će na teritoriji opštine Dimitrovgrad subvencionisati zapošljavanje kod poznatog poslodavca, u okviru koga sami poslodavci mogu dobiti do 3.700 evra u opremi, a da pritom zaposle novo lice sa evidencije nezapošljivih. Prvi deo konkursa podrazumeva da se za ovaj program prijave zainteresovani poslodavci, tačnije firme sa teritorije dimitrovgradske opštine. Drugi program je predviđen za povratnike koji se vraćaju iz inostranstva i oni mogu konkurisati za biznis obuku i dodelu pripadajućeg plastenika. Prioritet pri prijavljivanju imaju povratnici, zatim žene i poljoprivrednici koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva”, naveo je Mančev.

Sve informacije i potrebni obrasci mogu se dobiti na pisarnici opštine Dimitrovgrad.

Prezentacija ASB programa biće održana u petak, 25. novembra u sali Edukativno-obrazovnog centra u Dimitrovgradu sa početkom u 12:00 časova.

Opširnije u izjavi Dragana Mančeva.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2022.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar