a
 

Opština Dimitrovgrad konkuriše sa dva projekta u okviru razvojnog programa EU PRO

Razvojni program EU PRO održao je 18. maja u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu informativnu sesiju o četiri javna poziva za unapređenje infrastrukture u 99 lokalnih samouprava u regionima Šumadije, zapadne, južne i istočne Srbije. Na skupu u Nišu našla se i tročlana delegacija iz Dimitrovgrada – Dragan Mančev, pomoćnik predsednika opštine za ekonomski razvoj, privredu i poljoprivredu, Gordana Rančev, rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i komunalno stambene poslove i Jovanka Petrov, savetnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

EU PRO je program putem kojeg Evropska unija finansira razvoj infrastukture gradova i opština, poslovne infrastukture, socijalne zaštite i projektno-tehničke dokumentacije.

“Mi smo se u Nišu upoznali sa ovim programom, kao i sa načinom konkurisanja na projekte. Opština Dimitrovgrad će kokurisati na dva projekta. Jedan se odnosi na unapređenje ekonomske infrastukture koji podrazumeva opremanje igraonice za decu sa posebnim potrebama, a drugi na izradu i dupunu plana detaljne regulacije u Radnoj zoni Beleš. Krajnji rok za apliciranje na konkurs EU PRO je do 11. juna” – rekao je za FAR Dragan Mančev, pomoćnik predsednika opštine.

Ukupna vrednost EU PRO programa iznosi 25 miliona evra, dok će za prva četiri raspisana javna poziva biti izdvojeno 10 miliona evra.

 A. Todorov

Foto: Arhiva FAR-a

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar