Mlekara “Stara planina” podelila paketiće bebama rođenim tokom ove godine

Povodom predstojećih novogodišnjih praznika mlekara “Stara planina” iz Dimitrovgrada je u saradnji sa Službom polivalentne patronaže Doma zdravlja podelila novogodišnje paketiće bebama koje su rođene tokom ove godine, dok su njihovi roditelji dobili pakete sa mlečnim proizvodima.

“I ove godine smo se pridružili akciji “Da nas bude više”. Veoma sam srećan što je u ovoj godini na svet došlo 47 beba i nadam se da će sledeće godine biti mnogo više. Takođe se nadam da će u Dimitrovgradu u dogledno vreme biti otvorena nova radna mesta koja bi bila trajno rešenje za egzistenciju svih nas, a samim tim i za povećanje nataliteta. Ovim putem želim da čestitam predstojeće novogodišnje i božićne praznike našim mališanima, njihovim roditeljima, kao i svim građanima naše opštine”, rekao je Zoran Nikolov, vlasnik mlekare “Stara planina”.

Patronažna sestra Suzana Milev kaže da je i ove godine nastavljeno sa akcijom “Da nas bude više” i da će biti izrađen kalendar sa fotografijama beba koje su rođene u 2022. godini.

“Izuzetna nam je čast jer je taj kalendar jedinstven u celoj Srbiji. Na njemu se nalaze svi naši najmlađi sugrađani i predstavlja nešto veoma lepo i ostavlja trag ovog vremena u kojem živimo. Natalitet nam je u opadanju, a pandemija koronavirusa učinila je da imamo manje rođenih beba. Međutim, ove godine imamo 47 rođenih beba i želim im od srca puno zdravlja i sreće. Bilo bi lepo da se što više humanih ljudi poput Zorana Nikolova uključi u našu akciju i da doprinesemo povećanju nataliteta u godinama koje dolaze”, ističe patronažna sestra.

Svečanosti su prisustvovali i patronažna sestra Aleksandra Gocev, roditelji sa decom i predstavnici FAR-a i Radio-televizije Caribrod.

U ovoj godini rođeno je 47 beba, što je za 11 više u odnosu na 2021. godinu.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar