ANEM, UNS, NUNS i SĆF pozivaju novinare da se pridruže akciji povodom 24. godišnjice ubistva Slavka Ćuruvije

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Slavko Ćuruvija Fondacija pozivaju novinare i medijske profesionalce da se u utorak, 11. aprila, priključe zajedničkoj akciji povodom obeležavanja 24 godine od ubistva Slavka Ćuruvije.

Zajednička akcija uključuje objavljivanje „NAJVAŽNIJE NEOBJAVLjENE VESTI“ i šetnju od restorana „Kolarac“ u Knez Mihailovoj ulici do mesta na kom je Slavko Ćuruvija ubijen, u Svetogorskoj 35. Početak šetnje je u 17:45 časova.

Ispod naslova „NAJVAŽNIJA NEOBJAVLjENA VEST“ biće prazan prostor sa napomenom:

„Ovaj prostor je rezervisan za vest o presudi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, na koju čekamo već 24 godine da bude objavljena. Od ishoda suđenja koje traje već skoro devet godina zavisi da li će istina konačno ugledati svetlost dana ili će zauvek ostati sakrivena od nas“.

Slavko Ćuruvija je ubijen na Uskrs, 11. aprila 1999. godine ispred zgrade u kojoj je živeo, u današnjoj Svetogorskoj ulici.

U periodu koji sledi očekuje se odluka Apelacionog suda o žalbama na drugu prvostepenu presudu Specijalnog suda. Izricanje kazni ubici i organizatorima ovog zločina značilo bi prekidanje niza nekažnjivosti ubistava novinara u Srbiji.

Kako bi se široj javnosti ukazalo na važnost koju pravosnažna presuda za ubistvo Slavka Ćuruvije ima, novinarska zajednica poziva novinare i medijske profesionalce da se priključe akciji.

Izvor: UNS

Foto: SĆF / Predrag Mitić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar