Peti festival šopske salate 10. juna u Pančevu

Udruženje građana bugarske nacionalne manjine “Šopsko oro” organizuje u subotu, 10. juna peti po redu festival šopske salate. Takmičenje će se održati u parku “Barutana” kod tržnog centra “Big” u Pančevu sa početkom od 17:00 časova.

Ljubinko Markov, predsednik udruženja “Šopsko oro” je u izjavi za FAR reako da će se festival održati po već utvrđenim propozicijama i sa zahvalnicama i prigodnim nagradama za učesnike i pobednike. Navodi da će takmičari svoje uzorke izlagati u porcijama od po pola kilograma, a ocenjivaće se izgled, miris, ukus i sveopšti utisak, koje će vrednovati specijalni žiri. Prema rečima Markova, u zabavnom delu programa nastupiće Kulturno-umetničko društvo “Kolan” iz Beograda, mažoretkinje “Lavice” iz Pančeva i pesnikinja Violeta Pačevski.

Do sada je prijavljeno oko desetak ekipa, ali prijavljivanje je u toku, pa svi koji žele da učestvuju mogu da se prijave na telefon 064/642-10-81, a jedini uslov za učešće je da sami nabave materijal za salatu. Organizatori sa svoje strane obezbeđuju orkestar i piće,

A. Todorov

Foto: Petar Aleksić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar