Obezbeđena sredstva za opremanje vrtića u Bosilegradu

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju sufinansiraće deo projekta „Rekonstrukcija i dogradnja dečjeg vrtića „Dečja radost“ u Bosilegradu“, a dogovor su potpisali predsednik opštine Vladimir Zaharijev i resorna ministarka Darija Kisić Tepavčević, javlja NRTV – Bosilegrad.

„Objekat je kompletno završen, očekuje nas uređenje i opremanje enterijera. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju finansiraće 60% sredstava za opremanje kuhinje i vešernice u vrednosti od 7 miliona 335 hiljada dinara, dok će preostali deo biti izdvojen iz opštinskog budžeta. Sa Ministarstvom prosvete smo već potpisali sporazum o finansijskom učešću u opremanju dečijih soba, čekamo postavljanje novog ministra kako bi se dogovor realizovao“, izjavio je predsednik Zaharijev.

Prema njegovim rečima, u novom objektu vrtića moći se da se smesti ukupno 118 mališana, od jaslene grupe do pripremnog predškolskog programa. U okviru projekta, jedan deo objekta je kompletno rekonstruisan, dok je drugi srušen i ponovo izgrađen sa dogradnjom dela u kojem će biti smeštene jaslice.

„Zahvalio bih se još jednom ministarki Kisić Tepavčević i državnom vrhu na pomoći pri realizaciji projekta. Pozvao sam ministarku da 1. septembra poseti Bosilegrad kako bi zajedno otvorili novi vrtić“, dodao je Zaharijev.

J. P.

Izvor i foto: NRTV – Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar