U dane vikenda kontrolisano više od 35 hiljada vozila, u Pirotskom okrugu otkriveno 180 prekršaja

U dane vikenda od 7. do 9. jula u Pirotskom okrugu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je 1 lice zadobilo lake telesne povrede, kao i jedan udes sa manjom materijalnom štetom.

U Policijskoj upravi kažu da je u istom periodu otkriveno ukupno 180 prekršaja, a sankcinisano je 17 vozača pod dejstvom alkohola i 2 vozača pod dejstvom psihoakivnih supstanci. Svi vozači su isključeni iz saobraćaja, dok su 4 vozača zadržana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i jedan vozač zbog upravljanja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i Savetom za bezbednost saobraćaja Grada Pirota, pripadnici saobraćajne policije danas su na ulicama Pirota sproveli preventivnu akciju besplatne podele majica i podloga za miševe sa sloganom “VOZI ODMORAN”, “UM NA DRUM”, “VEŽI POJAS, NE PREKIDAJ ŽIVOT”, u cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Odeljenje saobraćaje policije Policijske uprave u Pirotu sprovodiće i u daljem periodu akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, kao i preventivne aktivnosti u saobraćaju, kako bi stanje bezbednosti bilo što povoljnije, stoji u saopštenju u kojem se apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise.

U akciji pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena tokom vikenda u Srbiji je kontrolisano više od 35.000 vozila i otkrivena 7.304 prekršaja, saopšteno je u MUP-u Srbije.

Izvor: PU Pirot / mup.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar