Poziv mladim muzičarima: Prijavljivanje za Nisville Workshop 2023

I ove godine Nisville jazz festival za mlade muzičare organizuje besplatan workshop za većinu instrumenata koji se koriste u džezu (klavir, gitara, bas, bubnjevi, limeni i drveni duvački instrumenti, vokal…), ali i predavanja o improvizaciji, kompoziciji i aranžiranju. Razgovaraće se i o institucionalizovanom učenju džeza u sklopu odseka muzičkih škola muzičkih akademija.

Nišville workshop i Jazz for kids ove godine podržava Ministarstvo kulture Srbije. Poziv je otvoren do 30. jula.

Predavanja će držati i neki od stranih učesnika glavnog programa Nišvilla, kao i etablirani muzičari iz Srbije i zemalja regiona. Kako je to dosadašnja praksa pokazala, radionice se po pravilu završavaju kao jam session predavača i polaznika, te je poželjno da polaznici ponesu i svoje instrumente (osim bubnjeva i klavijatura).

Takođe, Nišville jazz festival poziva polaznike radionica uzrasta do 16 godina da u prijavi upišu ako su zainteresovani da se paralelno uključe i u program “Jazz for Kids”. Ovaj program podrazumeva i zajedničke nastupe u predvečernjim terminima na posebnoj bini.

Prijavljivanje je preko sajta na linku http://nisville.com/sr/nisville-workshop/ sa koga je potrebno skinuti formular, popuniti i poslati na mejl: [email protected].

Mogu se prijaviti učenici muzičkih škola i fakulteta, ali i svi oni koji muzičko obrazovanje stiču na neki od neformalnih načina. Učešće u radionicama je i dalje besplatno, a svi redovni polaznici dobiće i besplatne propusnice za praćenje glavnog programa Nišvilla 2023.

Izvor I foto: Nišville team

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar