VIDEO: Dejan Hristov – Kritička misao je jedna od uloga intelektualca u ovom svetu

Gost emisije “Razgovori” je lekar, muzičar i pisac Dejan Hristov koji živi, radi i stvara u Nišu, a poreklom je iz Dimitrovgrada, gde je je završio osnovnu i srednju školu. Pored primarne lekarske profesije, aktivan je i u sferi medija, piše komentare i kolumne za list “Danas”, bavi se pisanjem i kritikom dešavanja u društvu.

Hristov za FAR govori o aktuelnoj društveno-političkoj situaciji u zemlji, o “ružičastoj” stvarnosti u Srbiji, o neophodnoj reformi školstva, o lustraciji, o otkrivanju spiska botova… Kaže da se naša država ponosi time što plaća ljude da budu zli i da seju mržnju, a odgovara i na pitanje – Kako menjati društvo na bolje?

Učesnik je protesta “Srbija protiv nasilja” i smatra da je deo civilizovanog i normalnog društva.

“Zato sam ja na protestima, zato što sam protiv mržnje i svakog oblika nasilja i verbalnog, a ima ga puno na internetu”, naveo je Hristov i naglasio da se bori da se ustavni poredak održi, da budemo jedna demokratska i civilizovana zemlja gde se zakoni poštuju.

“Naše je da se borimo na strani dobra”, ističe sagovornik FAR-a i za sebe kaže da je lekar koji ume da govori.

Za njega je muzika, kojom se bavi dugo godina, plemenita stvar, a pisanje vrlo dobra psihoterapija. Autor je tri romana i piše novu knjigu.

Sa Dejanom Hristovim razgovarao je novinar Sergej Ivanov.

Novinar: Sergej Ivanov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
2023.

Napisao/la

Сергей Иванов е роден през 1975 година в Димитровград (Цариброд). Завършва Факултет по ветеринарна медицина и професионални курсове по опазване на околната среда, биологично производство и исползване на партиципативни методи в развитие на селските райони. Учредител е на природонаучно дружество „Натура Балканика”, както и на сдружението за развитие на биологично производство „Биобалкан”. От 2002 година активно участва в провеждане на много проекти в сферата на развитие на селските райони и особено в областта на опазването на местните породи домашни животни. Като студент е сътрудник на „Независне новине“ от Баня Лука. Автор е на няколко научни статии за опазване на генетични ресурси и документални филми за местните породи домашни животни. Със супругата си и двете деца отглежда магарета и овце във ферма край Цариброд. От 2018 година работи като журналист-сътрудник на портал ФАР.

Bez komentara

Ostavi komentar