Šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini 10. avgusta u poseti Bosilegradu

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Nikola Bertolini posetiće 9. i 10. avgusta projekte koji se uz podršku EU sprovode u Ćupriji, Aleksincu, Surdulici, Bosilegradu i Nišu kako bi se unapredio kvalitet života ljudi kroz unapređenje lokalne i poslovne infrastrukture i usluge koje se pružaju građanima.

Prvog dana posete, 9. avgusta, šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU Nikola Bertolini će u Ćupriji zajedno sa predsednikom opštine Jovicom Antićem obići radove na rekonstrukcije zgrade Mesne zajednice u selu Supska, koju finansira EU u partnerstvu sa opštinom. Bertolini i Antić će obići i industrijsku zonu „Minel“ koja će u narednom periodu biti infrastrukturno opremljena uz podršku EU od skoro 170.000 evra opredeljenih preko EU PRO Plus programa.

U Aleksincu će se 9. avgusta predstavnik Delegacije EU sastati sa predstavnicima organizacija civilnog društva sa kojima će razgovarati o aktuelnim problemima kao i akitvnostima organizacije sprovode, a zatim će zajedno sa predsednikom opštine Daliborom Radičevićem da obiđe zelenu pijacu koja je renovirana sredstvima EU.

Istog dana u Surdulici Nikola Bertolini će nakon sastanka sa rukovodstvo opštine obići projekat rekonstrukcije Romskog centra u Gornjoj Romskoj Mahali, koji se realizuje u sklopu programa „Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji’’.

Drugog dana posete, 10. avgusta šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske EU Nikola Bertolini će boraviti u Bosilegradu gde će se sastati sa predsednikom opštine Vladimirom Zaharijevim a potom će zajedno obići radove na uspostavljanju ustanove socijalne zaštite kao privremenog smeštaja za socijalno ugrožena lica, koje finansira EU preko EU PRO Plus programa. Bertolini i Zaharijev će obići i bivši tekstilni kombinat „Kobos“ koji će uz EU podršku biti rekonstruisan i opremljen.

Posetu projektima koje EU podržava širom Srbije, Nikola Bertolini će završiti u Nišu, 10. avgusta gde će sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski obići radove na unapređenju energetske efikasnosti zgrade Pozorišta lutaka koje Grad Niš izvodi uz podršku Evropske unije. Oni će potom posetiti Centar za socijalni rad „Sveti Sava” gde je kroz projekat koji je Caritas sproveo uz podršku EU, obezbeđena tehnička oprema za uspostavljanje usluge forenzičkog intervjua sa detetom. U Nišu će Sotirovski i Bertolini posetiti i Degustacioni centar „Zalogaj juga” koji je otvorilo Udruženje ugostiteljsko-turističkih poslenika uz pomoć Evropske unije i grada Niša.

Izvor: EUINFO MREŽA

Foto: arhiva FAR-a

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar