Akcija sistemske deratizacije u Dimitrovgradu počinje 23. oktobra

Preduzeće “SANIT M&M” iz Niša obaveštava građane opštine Dimitrovgrad da u ponedeljak, 23. oktobra počinje akciju sistemske deratizacije.

Kako se navodi, sistemskom deratizacijom u ponedeljak, 23. oktobra i u utorak, 24. oktobra biće obuhvaćena domaćinstva na području gradskog naselja, podrumske prostorije stambenog fonda, gradsko groblje, javne zelene površine, priobalje reke Nišave i Lukavačke, vada oko gradske pijace, kanalizacione šahte i nesanitarna deponija. U okviru akcije u sredu, 25. oktobra i u četvrtak, 26. oktobra biće izvršeno postavljanje zatrovanih mamaka u domaćinstvima na području prigradskih naselja – Beleš, Gradinje, Željuša, Lukavica i Gojin Dol.

Iz niškog preduzeća saopštavaju da će ekipe izvođača deratizacije biti na terenu svakog radnog dana od 8:00 časova, a suzbijanje glodara će se izvoditi otrovima iz grupe antikoagulanata druge generacije.

Da bi se akcija uspešno realizovala i izbegle neželjene posledice preduzeće “SANIT M&M” apeluje na građane da omoguće pristup prostoru u kome se vrši postavljanje zatrovanih mamaka, da otrov ne diraju i da deci i domaćim životinjama zabrane da mu prilaze, a u slučaju neželjenog konzumiranja protivotrov je vitamin K1.

“Molimo da se u svemu slede navedena uputstva jer će u slučaju oštećenja zdravlja svaki pojedinac snositi odgovornost za sebe, roditelji za decu, kao i svaki sopstvenik za svoje domaće životinje”, kažu iz ovog preduzeća.

Za sve dodatne informacije u vezi akcije sistematske deratizacije građani mogu da se obrate preduzeću “SANIT M&M” na brojeve telefona: 018-258-019 i 018-243-876.

U slučaju ekstremno nepogodnih vremenskih prilika, aktivnosti će biti pomerene za prvi naredni dan sa povoljnim prilikama za izvođenje akcije, stoji u saopštenju.

A. Todorov (Izvor: “SANIT M&M” – Niš)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar