Festival “Balkan Teatar Fest” od 30. oktobra do 20. novembra u Dimitrovgradu

Devetnaesto izdanje međunarodnog pozorišnog festivala “Balkan Teatar Fest” (BTF) biće održano od 30. oktobra do 20. novembra u Dimitrovgradu.

Publika će ove godine imati priliku da pogleda 10 pozorišnih predstava iz Srbije i Bugarske, kao i dva dečija komada. Festival 30. oktobra otvara Dramsko-lutkarsko pozorište iz bugarskog grada Vraca komadom “Profesionalac”.

Na repertoaru festivala naći će se predstave “Waj Faj” Off teatra iz Niša (2. novembar), “Neznanje” Narodnog pozorišta Ivan Vazov iz Sofije (5. novembar), “Kepler 452-B” pozorišta Bora Stanković iz Vranja (7. novembar), “Večera za glupake” Dramskog pozorišta Dragomir Asenov iz Montane (9. novembar), “Rusalka” pozorišta Zoran Radmilović iz Zaječara (13. novembar), “Lice” Narodnog pozorišta iz Niša (15. novembar), “Orkestar Titanik” teatra Hristo Botev iz Dimitrovgrada (17. novembar), “Super Sekstableta” Narodnog čitališta Ujedinjenje – 1888 iz Gornje Orjahovice (18. novembar) i “Švaljerancija” Narodnog pozorišta Pirot (20. novembar).

Takođe, biće odigrane i dve predstave za decu – “Patuljak i sedam Snežana” dimitrovgradskog teatra Hristo Botev (6. novembar) i “Ružno pače” Narodnog pozorišta Pirot (16. novembar).

“Sve predstave počinju u 19:30 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 250 dinara, a komplet ulaznica prodavaće se po ceni od 1.200 dinara. Ovom prilikom pozivam sve ljubitelje teatra da dođu na festival i da uživaju u raznovrsnim predstavama”, kazao je za FAR organizator kulturnih aktivnosti Centra za kulturu Toni Aleksov.

BTF organizuje Centar za kulturu, pod pokroviteljstvom Opštine Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Centar za kulturu

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar