Strane investicije – Šansa ili izazov za lokalnu biznis zajednicu

Predsednik Ugovorne okružne privredne komore Pirot dr Dragan Kostić je učestvovao na završnoj konferenciji i diskusiji u okviru okruglog stola ,,Strane investicije – Šansa ili izazov za lokalnu biznis zajednicu”; koji je organizovao BFPE uz podršku Center for International Private Enterprise (CIPE), 12. decembra u Aeroklubu u Beogradu.

BFPE sprovodi projekat koji za cilj ima preispitivanje uticaja stranih direktnih investicija i stranih kompanija na biznis zajednicu u Srbiji, sa posebnim fokusom na lokalni nivo.

Cilj projekta je bio da se kroz mapiranje potreba i izazova ispitaju i definiše uticaj koji strane direktne investicije imaju na privredu Srbije u širem smislu, ali i na specifične privredne subjekte u Srbiji, poput malih i srednjih preduzeća, kao i velike privredne sisteme.

Pirot je bio jedan od četiri grada u Srbiji u kojima je organizovan okrugli sto na ovu temu. Fondacija BFPE za odgovorno društvo će zajedno sa CIPE—om na osnovu zaključaka i preporuka sa lokalnih debata kreirati sveobuhvatan dokument sa setom preporuka koji će biti iskomunicirani na nacionalnom i međunarodnom nivou, navodi se u saopštenju Ugovorne okružne privredne komore Pirot.

Izvor i foto: Ugovorna okružna privredna komora Pirot

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar