VIDEO: Nosioci i predstavnici izbornih lista o lokalnim izborima u Dimitrovgradu

Svih pet izbornih lista koje je učestvovalo na jučerašnjim izborima ulazi u lokalni parlament u Dimitrovgradu, a najveći broj glasova, prema nezvaničnim podacima Opštinske izborne komisije (OIK), ima lista „Aleksandar Vučić – Dimitrovgrad ne sme da stane“. Ova lista osvojila je 2.606 glasova, odnosno za nju je glasalo 47,48 odsto birača.

Druga vodeća izborna lista u Skupštini opštine Dimitrovgrad biće „Srbija protiv nasilja“ za koju je glasalo 880 glasača, odnosno 16,03 odsto birača.

Lista „Srpski pokret Dveri-Srcem za Dimitrovgrad-Boris Kolev“ je sa 760 osvojenih glasova osvojila 13,85 odsto poverenja birača.

Za listu „Ivica Dačić – Premijer Srbije“ glasalo je 610 glasača, što je 11,11 odsto.

Lista „Demokratska partija Bugara – Nebojša Ivanov“ osvojila je 407 glasova, odnosno 7,41 odsto.

Na osnovu nezvaničnih podataka OIK-a, od 7.960 upisanih birača na lokalne izbore izašlo je 5.489, te je izlaznost bila oko 69 odsto, a glasalo se na 23 biračka mesta u gradu i seoskim mesnim zajednicama.

Nakon zatvaranja birališta sinoć pre ponoći specijalne izjave za FAR dali su nosioci i predstavnici svih pet lista – Vladica Dimitrov, Zoran Petrov, Boris Kolev, Zoran Gerov i Dalibor Milanov.

Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
2023.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar