a

Pozorišni festival “Balkan Teatar Fest” od 5. do 11. novembra u Dimitrovgradu

Ovogodišnji 16. međunarodni pozorišni festival “Balkan Teatar Fest” biće održan od 5. do 11. novembra u sali Centra za kulturu u Dimitrovgradu.

Zbog novonastale situacije sa epidemijom koronavirusa, na BTF-u ove godine neće gostovati teatri iz Bugarske, a publici će se predstaviti pozorišni ansambli iz Srbije, uz poštovanje svih epidemioloških mera, rekao je za FAR Delča Gigov, rukovodilac pozorišta “Hristo Botev”.

Ljubiteljima pozorišne umetnosti 5. novembra predstaviće se Atelje 212 iz Beograda komadom “Ruska smrt, votka i šampanjac”. Narednog dana, 6. novembra, na repertoaru festivala je predstava “Vaskrs na Moglenu” Niškog pozorišta “Svic”.

U ponedeljak, 9. novembra, nastupiće Narodno pozorište Niš sa predstavom “Herostat”, dok će dan kasnije publika uživati u predstavi “Lažov” dimitrovgradskog pozorišta “Hristo Botev”.

Poslednjeg dana festivala, 11. novembra, Narodno pozorište Pirot izvešče komad “Kako smo pripremali gospođu Ministarku”.

U pratećem programu 6. i 10. novembra najavljene su i dve dečije predstave – “Čarobni svet bajki” u 10:30 i “Žurka na zelenom ćošetu” u 12:30 sati.

Ulaznice za festival prodavaće se na dan odigravanja predstave po ceni od 200 dinara. Ulaz za dečije predstave je slobodan.

Sve predstave zakazane su za 19:30 časova, osim komada “Ruska smrt, votka i šampanjac” koja će biti odigrana u dva termina – u 18:00 i 20:00 časova.

Festival po tradiciji organizuje pozorište “Hristo Botev” uz podršku Opštine Dimitrovgrad i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar