Konstituisan lokalni parlament i izabrana izvršna vlast u Dimitrovgradu

U Dimitrovgradu je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine na kojoj je konstituisan lokalni parlament i izabrana izvršna vlast, a isto tako verifikovani su mandati 24 odbornika koji su položili zakletvu.

Za predsednika Skupštine opštine Dimitrovgrad izabran je Zoran Đurov, njegov zamenik biće Slavoljub Manoilov, a sekretar Željko Voštić.

Đurov je nakon imenovanja rekao da je za njega velika čast i zadovoljstvo što će imati priliku da predsedava Skuptinom opštine Dimitrovgrad u narednom četvorogodišnjem periodu.

“Svim odornicima bih poručio da verujem da ćemo u narednom mandatu ostvariti dobru saradnju, da će Skupština raditi u skladu sa važećim lokalnim i nacionalnim pravnim aktima, odnosno u skladu sa Ustavom, zakonima, Statutom opštine i Poslovnikom o radu Skupštine opštine Dimitrovgrad. Verujem da ćemo predstavnicima izvršne vlasti pomoći da dostignu do onih ciljeva koji su postavili u samoj kampanji, a to su otvaranje novog graničnog prelaza na teritoriji opštine, otvaranje novog proizvodnog pogona i nove stanice za prečišćivanje otpadnih voda i još mnogo toga”, kazao je predsednik lokalnog parlamenta.

Za predsednika opštine Dimitrovgrad izabran je Vladica Dimitrov, za njegovog zamenika Dejan Milev, dok će članovi Opštinskog veća biti Dragan Mančev, Branislav Vasov, Tamara Milošev i Sanja Milenkov, a jedan član ovog tela biće naknadno izabran.

Dimitrov je ukratko obrazložio za šta će se izvršna vlast zalagati u narednom periodu.

“Naši ciljevi će biti otvaranje novog graničnog prelaza, rekonstrukcija prečistača otpadnih voda u Belešu, otvaranje makar još jednog proizvodnog pogona, uređenje infrastrukture prema selima, rešenje vodosnabdevanja grada i nekih sela, ali i još mnogo toga. Smatram da je vrlo važno i da svi moramo raditi na uključivanju većeg broja građana u projekte lokalne samouprave. Neučestvovanje liste “Srbija protv nasilja” u radu Skupštine zbog nekakvih izbornih krađa, za koje svi ovde znamo da se nisu desile isključilo je da se čuju želje njihovih glasača, ali mi ćemo obratiti pažnju i na te ljude jer je nama stalo i do njihovog mišljenja. Moramo da čuvamo ovaj grad i da ga činimo boljim mestom za sve ljude koji u njemu žive, koji u njega žele da dođu ili koji njemu žele da se vrate. Naše je da stvaramo uslove i to ćemo raditi ubuduće”, istakao je predsednik opštine.

Na današnjem zasedanju verifikovani su mandati 24 odbornika sa 4 liste koje su prošle cenzus okupljene oko SNS-a, Dveri, SPS-a i DPB-a, dok 5 odbornika sa liste “Srbija protiv nasilja” nije učestvovalo u radu konstitutivne sednice Skupštine opštine.

Snimak prve konstiturivne sednice lokalnog parlamenta možete pogledati na zvaničnom sajtu opštine Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar